23 Eylül 2010 Perşembe

AKP’nin Gözaltı Terörüne SON! İmza Metni


SDP ve TÖP temsilcileri siyasi bir komployla gözaltına alındılar. Derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz!
21 Eylül 2010 günü sabah saat 5:30’da, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İstanbul İl Binasına, Kadıköy İlçe Örgütüne, SDP ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) üyelerinin evlerine devletin kolluk güçleri tarafından baskınlar düzenlendi. Yüzleri kar maskeli, çelik yelekli özel harekat timleri parti binalarını darmadağın ettiler, bu binalarda bulunan bilgisayarlara, çok sayıda görsel ve yazılı malzemeye el koydular.
Operasyonlarda, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Toplumsal Özgürlük Platformu sözcüleri Oğuzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz, SDP Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, PM üyeleri  Sultan Seçik Kubilay parti üyesi Özgür Cafer Kalafat’ın yanı sıra Toplumsal Özgürlük platformu üyelerinin de  da içinde olduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı.
Emniyet güçleri, göz altıları, davası bir hukuk skandalına dönüşmüş olan ‘Devrimci Karargah’ isimli örgütle ilişkili olmak suçlamasıyla gerçekleştirmiştir. Bu davanın iddianamesindeki ve tutuklamalarındaki keyfilik en başından beri basında çokça yer almıştı. Bir siyasal partinin genel başkanının ve genel başkan yardımcılarının ve yine bir sosyalist platformun sözcülerinin uydurma suçlamalarla evleri basılarak gözaltına alınmaları, bir siyasi komplodan başka bir şey değildir, hukuk dışı ve keyfi bir saldırıdır.
Bu saldırı, halkların kardeşliğinden yana olan, sosyalistlerin birliğini gerçekleştirme sürecini başlatmak için bir araya gelmiş, bu birlikteliği hayata geçirmeye başlamış iki sosyalist yapıyı hedef almıştır. Açıktır ki, bu saldırı, tüm sosyalist güçlere göz dağı vermek amaçlı yapılmıştır. Bu saldırı AKP hükümetinin sosyalist muhalefete tahammülsüzlüğünün artık hak hukuk tanımaz bir noktaya gelmiş olduğunun tescilidir. Böylece başbakanın referandum öncesinde dilinden düşürmediği “ileri demokrasi”yle neyi kastetmiş olduğu gözler önüne serilmiştir.
Siyasal iktidarın bu komplolarla sosyalistleri ve demokrasi güçlerini yıldıramayacağını görmesi gerekmektedir.
Sosyalist Demokrasi Partisi’ne ve Toplumsal Özgürlük Platformu’na yapılan bu saldırıyı protesto ediyor, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istiyoruz.
 
İmzacılar
BDP Diyarbakır Milletvekilli ve SDP Onursal Genel Bşk – Akın Birdal, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İHD Genel Bşk. – Öztürk Türkdoğan, Türkiye Barış Meclisi Sözcüsü - Metin Bakkalcı, TTB Genel Bşk. – Eriş Bilaloğlu, KESK Genel Sek. – Emirali Şimşek, Eğitim-Sen Genel. Bşk. - Zübeyde Kılıç, Tümbel-Sen Genel Sekreti İzzettin Alpergin, Tümbel-Sen Genel Eğitim ,Basın Yayın Sekreteri Güler Elveren , SES Genel Merkezi , BES Genel Merkezi, Haber-Sen Genel sekreteri Hasan Yıldız, DİSK Ankara Bölge Temsilcisi – Kani Beko, Birleşik Metal-İş Ankara Bölge Başkanı, Emekli-Sen Genel Bşk. –  Veli Beysülen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Bşk. – Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Dayanışma Derneği Genel Bşk - Fevzi Gümüş, Halkevleri Genel Başkan yardımcısı Samut Karabulut, ÇHD Genel Merkezi, Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Bşk – Ahmet Abakay, Devrimci 78’liler Bşk – Hüseyin Esentürk, Ankara 78’liler Başkanı – Hüseyin Gevher, TÖB-DER Genel Başkanı İsmet Yalçınkaya, EMEP Genel Bşk Yrd. – Haydar Kaya, ÖDP MYK Üyesi Hasan Hayır, Sosyalist Parti Genel Bşk Yrd. - Mustafa Kahya, Prof Dr. Cengiz Güleç, Fikret Başkaya, İsmail Beşikçi, Şair Ahmet Telli, Temel Demirer, Doç Dr. Sibel Özbudun, Yazar Sait Çetinoğlu , Doç Dr.Hakan Mıhçı, Dr. Gökçen Özgür, Şair Zerin Taşpınar, Şair Mehmet Özer, Yazar Necmettin Salaz

İsim
Kurum/Meslek
İmza






































2 yorum:

  1. Demokrasi ve sosyalizim mucdalesinin yilmaz savunuculari,Kürt ulusal mücadelesinin kadim dostlarina yapilan bu alcakca saldiriyi nefretle kiniyorum.Fasist akp iktidari ve onun isbirlikcileri bu tür saldirilarla sosyalizim mucadelesini yürüten Devrimcilere geri adim atirmak bir yana,Sosyalizim bayragini ve halklarin kardesligini daha da yükselteceklerini iyi bilmelidir.Bu saldiri bizi bir birimize daha cok kenetlemeli ve sosyalizim bayaragina daha yukseklere cikarmanin vesilesi olmalidir.Bütün devrimci yoldaslarimi selamliyorum. Kürt siyasetcisi CEMAL KAVAK

    YanıtlaSil
  2. 21. YY. daki bu ayip ne zaman bitecek?




    Fevzi

    YanıtlaSil